O mně
První podnikatelský vzor
Vyrůstal jsem v rodině pěti sourozenců, kde nám sice chyběla přítomnost táty, ale aspoň zčásti ji nahrazoval děda. Můj první lidský a podnikatelský vzor. Sám úspěšný obchodník s bílým prádlem, kterému nejprve válka zničila vše, co vybudoval, a když se znovu postavil na nohy, komunisté vše ukradli.
Vlastnoručně nám s bráchou-dvojčetem vyrobil dřevěný plně fungující obchod, s váhou z víček od Nivea krémů, pultem, pokladnou a já nadšeně prodával, počítal, nabízel. Nenásilně a jakoby mimochodem mě učil základní pravidla obchodu a podnikání, předával své zkušenosti a životní moudra. Díky jemu jsem četl knihy o Tomáši Baťovi a díky mámě ty od T.G. Masaryka.
ALBI a studium
Rok po sametové revoluci jsem se svým spolužákem založil společnost ALBI, ze které se postupně stala firma, jejíž produkty najdete snad v každé české domácnosti. Před deseti lety jsem v ní získal stoprocentní podíl, vybudoval vlastní obchodní síť a můj bývalý společník je jedním z našich úspěšných dodavatelů.
Během podnikání jsem dokončil studium na Vysoké škole ekonomické a MBA program na University of Pittsburgh. Teoreticky mi program MBA dal opravdu hodně. Způsob výuky byl díky ohromnému množství týmové práce a konkrétních úkolů to nejlepší, co jsem mohl dostat.
Nejvíce svých praktických dovedností jsem získal spoluprací s mezinárodními partnery, od kterých jsem se učil dennodennímu byznysu. Nejdůležitějším inspirátorem pak byla společnost Hallmark, rodinná firma se stoletou tradicí, podnikatelská ikona a dodnes jedna z neuznávanější značek v USA. Bylo mi 23 let a od Hallmarku jsem se učil, jak budovat dlouhodobý obchodní vztah, jak hledat a generovat nápady, jak segmentovat zákazníky, jak budovat značku, jak férově podnikat. Jejich centrála se mi stala místem, kam jsem rád jezdil a potkal řadu životních přátel.
Antonínova pekařství
Před desíti lety jsem se odhodlal k nové profesní výzvě, a to opustit zajeté fungování v ALBI a založit síť poctivých řemeslných pekáren. Takových, kde zákazníci vidí pekařům pod ruce a vše se peče a vaří přímo na místě. Bez zmrazených polotovarů a převozů odjinud. Postupně a zatím jen v Praze vyrostlo šest Antonínových pekařství. Mým cílem je do pěti let vybudovat síť deseti pekáren po celé Praze.
Neziskový sektor
Část svých aktivit věnuji i neziskovému sektoru. Především projektu Čistá duše, jehož cílem je pomoci lidem se schizofrenií vrátit se do normálního života. Jsem předsedou školské rady ZŠ Slovenská, dlouhodobě podporuji Člověka v tísni a organizaci Green doors.
Předávání zkušeností
Vždycky jsem se snažil najít příležitosti k předávání mých zkušeností ostatním lidem. Posledních 15 let se pravidelně potkávám se studenty americké Elizabeth Town College, také jsem začal přednášet českým středoškolákům v rámci projektu „Můžeš podnikat“. Delší dobu jsem přemýšlel i o formátu seminářů pro kohokoliv, kdo již podniká či chtěl by podnikat. Na počátku roku 2018 jsem rozjel první cyklus přednášek „ANTONÍNOVY RECEPTY NA PODNIKÁNÍ“.
Můj rozhovor na DVTV